Начин на приготвяне
На водна баня разтопете млечния шоколад, добавете към него стафидите, лешниците, маслото и маста. Щом всички съставки се смесят добре, махнете от котлона.
Нарежете на ренде кората от портокал, бисквитите - натрошете. Добавете ги към сместа с шоколада.
Пригответе си формички и ги напълнете със сместа. Може да добавите малини по средата на част от шоколадовите бонбони.
Оставете ги да изстинат и приберете за половин час в хладилник. Заемете се с декорацията на домашните бонбони.
Разтопете маслото и белия шоколад на водна баня. Ако искате нарисувайте някакви форми върху хартия за печене и ги сложете в хладилник. След като се втвърдят, може да ги отлепите и да ги сложите върху бонбоните.
Малко количество от шоколада може да оцветите със сладкарска боя и украсите празничните шоколадови бонбони директно със сместа.