Пържен ориз със зеленчуци по китайски

30/08/2019
Геновева
отГеновеваЧирак8512189
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме зеленчуците и гъбите не много на дребно. Оризът го сваряваме в подсолена вода, така че да остане твърдо сварен. Варим го за около 10 минути.

След като е готов, го измиваме в студена вода и го оставяме да се отцеди. В уок тиган слагаме мазнината и изпържваме първо яйцата, като бъркаме постоянно, докато станат на парцали.

После в тигана слагаме морковите, чушките и чесъна. Запържваме и тях, след което добавяме гъбите, царевица и грах.

Когато омекнат зеленчуците и гъбите, добавяме ориз и лук, поливаме ги обилно със соев сос и бъркаме постоянно за около 5 минути.

Накрая посоляваме на вкус и слагаме черен пипер. Сервираме готовия пържен ориз топъл. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар