Пържен ориз със зеленчуци по китайски

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
106
17
249
1
30/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 129
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме зеленчуците и гъбите не много на дребно. Оризът го сваряваме в подсолена вода, така че да остане твърдо сварен. Варим го за около 10 минути.

След като е готов, го измиваме в студена вода и го оставяме да се отцеди. В уок тиган слагаме мазнината и изпържваме първо яйцата, като бъркаме постоянно, докато станат на парцали.

После в тигана слагаме морковите, чушките и чесъна. Запържваме и тях, след което добавяме гъбите, царевица и грах.

Когато омекнат зеленчуците и гъбите, добавяме ориз и лук, поливаме ги обилно със соев сос и бъркаме постоянно за около 5 минути.

Накрая посоляваме на вкус и слагаме черен пипер. Сервираме готовия пържен ориз топъл. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар