Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме зеленчуците и гъбите не много на дребно. Оризът го сваряваме в подсолена вода, така че да остане твърдо сварен. Варим го за около 10 минути.
След като е готов, го измиваме в студена вода и го оставяме да се отцеди. В уок тиган слагаме мазнината и изпържваме първо яйцата, като бъркаме постоянно, докато станат на парцали.
После в тигана слагаме морковите, чушките и чесъна. Запържваме и тях, след което добавяме гъбите, царевица и грах.
Когато омекнат зеленчуците и гъбите, добавяме ориз и лук, поливаме ги обилно със соев сос и бъркаме постоянно за около 5 минути.
Накрая посоляваме на вкус и слагаме черен пипер. Сервираме готовия пържен ориз топъл. Да ви е сладко!
Коментари