Спагети със сос по генуезки

07/07/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 518
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спагети - 500 гр.
  • свинско месо - гърди 745 гр.
  • свинско месо - пушени гърди 75 гр.
  • масло
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 1 ч. ч.
  • кашкавал
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете кожата на двата вида свински гърди и ги нарежете на кубчета.

Сложете ги в голям тиган, така че да може да побере и спагетите с 20 г. масло и оставете гърдите да се зачервят.

Разбийте жълтъците, сметаната, щипка сол и черен пипер, добавете шепа настърган кашкавал и разбъркайте добре.

Сварете в подсолена вода спагетите, изцедете ги, но не прекалено, сипете ги в тигана при свинските гърди, усилете огъня и бъркайте непрекъснато.

Махнете тигана от огъня и изсипете отгоре сместа от яйца и сметана, като разбърквате енергично.

От топлината сосът трябва да добие вид на крем. Прибавете още няколко шепи настърган кашкавал, подправете с черен пипер, разбъркайте и сервирайте топли.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар