Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Пържено свинско с праз и домати

Пържено свинско с праз и домати

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Ах, колко му отива на свинското месо да е приготвено с праз и домати - хем неустоим аромат, хем прекрасен вкус"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • праз - 4 стръка
  • кромид лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • люти чушки - 3 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и го запържваме за 3-4 минути в олиото.

Нарязваме праза на колелца, а лука на едро и ги сипваме при месото. Задушаваме още 15 минути и добавяме брашното, нарязаните на дребно домати, солта и червения пипер.

Разбъркваме, наливаме 1 чаша вода, пускаме лютите чушки и задушаваме още около 20 минути.

Сервираме ястието от пържено свинско топло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: