Печени картофи на фурна по селски

27/08/2019
Геновева
отГеновеваЧирак8512189
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, измиват и нарязват на едри кубчета. Изсипват се в дълбока тава. Овкусяват се със сол, черен пипер, червен пипер, риган, пасирания чесън, чубрица и повечко мазнина.

Объркват се с дървена лъжица и се добавя вода, колкото да покрие дъното. Покриваме тавата с фолио и печем във фурната за около 30 минути.

След това махаме фолиото и добавяме нарязания копър. Разбъркваме и връщаме обратно във фурната, колкото да се запекат леко картофите за около 10 минути.

След това изключваме фурната и оставяме картофите в нея. Сервират се още, докато са топли. Печените картофи на фурна по селски са идеални за гарнитура. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар