Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Свинско филе в омлет

Свинско филе в омлет

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Свинско филе в омлет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско филе - 500 г
  • лук - 5 глави
  • домати - 5 бр.
  • люти чушки - 5 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • за омлета
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • масло - 40 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското филе на порции и го изпържваме в сгорещеното олио. Когато месото е готово, го изваждаме и оставяме да се отцеди, а в същата мазнина запържваме нарязания на филии лук.

Когато лука омекне добавяме доматите, нарязани на едро и лютите чушки. Задушаваме лука докато част от излишната течност се изпари. Овкусяваме с червен пипер, счукания на ситно чесън магданоз и черен пипер.

Връщаме вътре изпърженото месо и разбъркваме.

Разбиваме яйцата с млякото и солта и изпържваме малки омлети, които пълним с готовата смес.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: