Пикантен телешки дроб

Джуди
Джуди
Новак
17/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 081
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките и ги нарязваме на тънки ивици. Лукът се нарязва на тънки кръгчета, които посоляваме и оставяме да постоят поне 30 минути на хладно.

Осоленият лук се изплаква обилно под течаща вода и се подсушава. Смесваме го с наситнения магданоз и отново го прибираме в хладилник.

Телешкия дроб се нарязва на тънки ивици, които се овъргалват в брашното.

В загрятата мазнина се пържат чушките. Оставяме ги на умерен огън 15 минути под похлупак. Засилваме огъня и добавяме телешкия дроб.

Пържим го в продължение на 3-4 минути, като непрекъснато разбъркваме. Подпровяме със сос Табаско и лимонов сос на вкус.

Поднасяме поръсено с лук и магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар