Мусака с риба

Мусака с риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • настърган кашкавал - 200 г
  • прясно мляко - 200 г
  • яйца - 3 бр
  • олио - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се сварява в подсолена вода и се обезкостява. Нарязват се обелените и измити картофи на колелца.

Нареждат се в тава за печене ред картофи, ред риба, като между тях се ръси черен пипер и се соли на вкус.

Завършва се с картофи. Залива се със смес приготвена от прясното мляко и яйца. Добавя се олиото и се запича.

Малко преди да е готово, ястието се поръсва с кашкавал и се пече, докато се зачерви.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: