Гъбена чорба по селски

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
114
21
271
1
20/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо609
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме олиото и запържваме лук и морков. Измиваме гъбите и ги режем не много на дребно. Запържваме и тях. След което добавяме вода, колкото да напълни тенджерата.

Оставяме да заври и варим, докато гъбите се сварят. След което добавяме фидето и оставяме още 5 минути да се свари и то.

Гъбите пускат черен цвят и правят супата тъмна, затова 1 с.л. брашно разтваряме в студена вода и прибавяме към супата при постоянно разбъркваме.

Оставяме да поври още 2 минути и изключваме. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, зеленчукова подправка и пресен магданоз.

Гъбената супа може да се консумира както студена, така и гореща по ваше желание. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар