Начин на приготвяне
Първо приготвяме доматен сос. Обелваме доматите и ги намачкваме в дълбока тенджера.
Добавяме олиото, обелените цели скилидки чесън и захарта. Слагаме на котлона и варим на слаб огън до сгъстяване, като периодично разбъркваме.
Когато сосът се сгъсти, посоляваме и изваждаме скилидките чесън. Оставяме соса настрани.
Загряваме олио в дълбок тиган. Измиваме чушките и набождаме с вилица на 1-2 места всяка чушка. Пържим ги в горещата мазнина за по 4-5 минути от всяка страна.
Изваждаме пържените чушки в дълбока чиния и заливаме с доматения сос.
По желание, преди сервиране, може да обелите ципата на чушките, след като са се изпържили и са изстинали.