Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Сиренява супа»Супа с топено сирене и кускус

Супа с топено сирене и кускус

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Супа с топено сирене и кускус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 200 г печурки
  • кускус - 1 к.ч.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • репички - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 3 - 5 с.л.
  • чесън - 1 стрък или 1 скилидка
  • сол - 1 ч.л.
  • топено сирене - 4 триъгълника
  • яйца - 2 бр. жълтъци сварени
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявамя кускуса и го пасираме на гладка смес. В отделен съд смесваме предварително сварените жълтъци, чесъна и запечения на скара или на тиган (без мазнина) лук. И тях пасираме.

Нарязваме на ситно чушката, репичките и моркова и ги запържваме за кратко в сгорещеното олио. Когато поомекнат добавяме вода и ги задушаваме 10-15 минути.

Към задушените зеленчуци добавяме пасирания кускус и разреждаме с вода. Щом кипне слагаме и нарязаните на ленти тиквички и гъби. Посоляваме и слагаме магданоз.

Варим 5 минути на умерен огън, след което добавяме и останалите пасирани продукти. Разбъркваме супата и поднасяме гореща, наръсена с парченца топено сирене.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: