Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани филета от шаран

Панирани филета от шаран

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Панирани филета от шаран2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Две бири и порция панирани филета от шаран Ще почакаме"

Необходими продукти

  • шаран - 8 филета по 100 г
  • брашно - 100 г
  • галета - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 300 мл
  • лимони - 1 - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете филетата и ги оставете 5-10 минути за да усвоят солта.

Сложете в подходящи плитки съдове брашното и галетата. Разбийте яйцата.

Потопете всяко филе първо в брашно, после в разбитите яйца и накрая - овъргаляйте в галета от двете страни.

Шарановите филета се пържат в силно сгорещено олио, от двете страни, до получаване на хрупкава коричка.

Оставете панираната риба върху салфетка или домакинска хартия за да се отцеди от излишната мазнина.

Поднесете гарнирани с лимони.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: