Салатата на баба

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2431k1k2233
Салатата на баба
Снимка: Геновева
1 / 3
13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Какво да кажем - за салатата на баба винаги има място на трапезата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелените чушки се пекат и се белят. В дълбока чиния най-отдолу слагаме чушките, като ги режем на две. Посоляваме ги. Слагаме пасирания чесън отгоре им и го разнасяме добре с помощта на лъжица.

След това овкусяваме с оцет и олио. Върху чушките режем доматите и ги посоляваме, върху доматите режем лука и после обелената краставица.

Посоляваме, поливаме с олио и разбъркваме внимателно, като печените чушки си остават на дъното на чинията.

Сервираме с охладено питие. Това е една много любима салата, която съм си хапвала на село при баба. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: