Печено пиле с ориз на фурна

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
12/08/2019
"Печеното пиле си е класика, която никога няма да ни омръзне да приготвяме и вкусваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките дробчета под течаща хладкава вода и ги сварете леко.

През това време в подходяща купичка смесете олио, горчица, кисело мляко и червен пипер. Добавете сол на вкус.

Намажете с тази смес пилето отвън и отвътре и оставете настрани, докато приготвяте плънката.

Запържете ориза с наситнения лук и нарязаните на дребно дробчета. След няколко минути към тях добавете прецедената вода, в която се вариха дробчетата.

Оставете бульона да се поеме изцяло от ориза и смъкнете от котлона. Овкусете със сол на вкус.

Напълнете пилето и изпечете до готовност на 170-180 градуса фурна (60-90 минути).

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар