Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Гювечета»Гювечета с гъби и картофи

Гювечета с гъби и картофи

Гювечета с гъби и картофи
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • картофи - 2 бр.
  • печурки - 200 г кралски
  • масло - 50 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • чубрица - 2 щипки
  • моцарела - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • краве сирене - 50 г
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на малки кубчета. Измиваме гъбите, нарязваме ги на дребно и ги сипваме при картофите. Добавяме солта и чубрицата.

Нарязваме вътре маслото на малки парченца и настъргваме моцарела. Разбъркваме добре и разпределяме сместа в две гювечета, предварително намазани отвътре с масло.

Затваряме капачетата и печем на 180 градуса 25 минути. След това отваряме гювечетата, натрошаваме по малко сирене и чукваме във всяко по едно яйце и поръсваме по малко червен пипер.

Запичаме без капаци за още 10 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: