Омлет с пресен лук и сирене

ГеновеваГеновеваЧирак71117210
08/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре с телена бъркалка. Към тях добавяме сол и черен пипер и разбъркваме. Слагаме 2 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио, и доразбиваме.

Накрая настъргваме сиренето и режем пресния лук. Разбъркваме с лъжица. използваме тефлонов тиган. Аз използвам тиган за палачинки.

Слагаме капка олио и оставяме на котлона да се сгорещи олиото. След като това се случи, изсипваме яйчената смес в тигана.

Изчакваме краищата да побелеят и леко отлепяме омлета с помощта на дървена или силиконова шпатула. Навиваме постепенно омлета на яйчено руло.

Когато течността се е стегнала и сме навили на руло, омлетът е готов. Изсипваме го в чиния и настъргваме кашкавал отгоре. Украсяваме с магданоз и нарязана маслина, и сервираме. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар