Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с пресен лук и сирене

Омлет с пресен лук и сирене

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Омлет с пресен лук и сирене
Снимка: Геновева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • сирене - 50 г
  • пресен лук - 1/3 от стрък
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • олио
  • кашкавал
  • маслина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре с телена бъркалка. Към тях добавяме сол и черен пипер и разбъркваме. Слагаме 2 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио, и доразбиваме.

Накрая настъргваме сиренето и режем пресния лук. Разбъркваме с лъжица. използваме тефлонов тиган. Аз използвам тиган за палачинки.

Слагаме капка олио и оставяме на котлона да се сгорещи олиото. След като това се случи, изсипваме яйчената смес в тигана.

Изчакваме краищата да побелеят и леко отлепяме омлета с помощта на дървена или силиконова шпатула. Навиваме постепенно омлета на яйчено руло.

Когато течността се е стегнала и сме навили на руло, омлетът е готов. Изсипваме го в чиния и настъргваме кашкавал отгоре. Украсяваме с магданоз и нарязана маслина, и сервираме. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: