Пържени зелени чушки с яйца и сирене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
484
548
45
07/08/2019
"Имаме си фаворит за най-любима вкусна и лесна за приготвяне лятна манджа "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо887
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • зелени чушки - 1 - 2 бр. капия
  • яйца пресни - 2 бр.
  • сирене - 1 к.ч. натрошено
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер
  • босилек - свежи листа
  • къри - подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме дръжките и семената на зелените чушки (1-2 бр.). Нарязваме ги на малки парченца. Лука (1 бр.) белим и също нарязваме на ситно.

Слагаме зеленчуците в касерола или тиган, наливаме олио (2 с.л.) и вода (2 к.ч.). Ръсваме черен пипер и къри на вкус.

Задушаваме, докато изври течността и като останат на мазнина и започнат да се запържват, разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона.

В купичка разбиваме яйцата (2 бр.) с щипка сол и към тях, прибавяме натрошено сирене (1 к.ч.). Слагаме и наситнени листа пресен босилек.

Разбъркваме и изливаме в касеролата при чушките и лука. Връщаме съда на котлона и изпържваме до готовност. Сервираме пържените чушки с яйца и сирене с препечени филийки хляб.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар