Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме дръжките и семената на зелените чушки (1-2 бр.). Нарязваме ги на малки парченца. Лука (1 бр.) белим и също нарязваме на ситно.
Слагаме зеленчуците в касерола или тиган, наливаме олио (2 с.л.) и вода (2 к.ч.). Ръсваме черен пипер и къри на вкус.
Задушаваме, докато изври течността и като останат на мазнина и започнат да се запържват, разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона.
В купичка разбиваме яйцата (2 бр.) с щипка сол и към тях, прибавяме натрошено сирене (1 к.ч.). Слагаме и наситнени листа пресен босилек.
Разбъркваме и изливаме в касеролата при чушките и лука. Връщаме съда на котлона и изпържваме до готовност. Сервираме пържените чушки с яйца и сирене с препечени филийки хляб.