Турска пилешка супа

04/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо646
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме месото в съд с вода, както и лука и сваряваме до готовност.

След което разкъсваме месото на парчета, а лука пасираме.

Брашното запържваме в маслото и в него се наливаме водата и бульонa.

Всичко това оставяме да кипне и към него добавяме фидето, месото, лукът и настърганият морков.

Варим супата до готовност на фидето. По желание доливаме още малко вода.

В отделен съд разбиваме жълтъкa с брашното, киселото мляко и лимоновия сок.

Подправяме пилешката супа с черния пипер, прибавяме по малко от течността, разбъркваме и връщаме отново в тенджерата.

Турската пилешка супа вече е застроена и можем да я поднесем.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар