Арабски питки на фурна

04/08/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваНовак21632602
"Вие първо се научете как се правят питките, оттам възможностите за гарниране и поднасяне са безкрайни "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От дадените продукти омесете меко нелепнещо тесто, което оставете за 10-тина минутки да си отпочине.

Оформете топчета, всяка тежаща около 70 г, разточете на тънък кръг и изпечете в тава, върху която сте застлали хартия за печене.

Ако при разточване кръгът ви не се е получил, вземете една чиния и нарежете окръжност с нейната помощ.

Изпечете за кратко на 140-150 градуса, като трябва да го наблюдавате често.

При препичане, след като арабската питка изстине - ще бъдат твърди и чупливи.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар