Арабски питки на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
177
2
06/08/2019
"За почитателите на екзотичната Арабска кухня - лесна рецепта за арабски питки на тиган "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 004
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки, докато се получи меко нелепнещо тесто, от което си откъснете еднакви по големина топчета. Моите бяха приблизително около 70 г.

Разточете върху леко набрашнен плот и загрейте тиган с незалепващо покритие без мазнина.

Изтръскайте тестото от излишното брашно след разточването и изпържете арабския хляб от двете страни за по около 3 минути.

Пърженето трябва да се случи на по-силен огън, за да се надуят арабските питки и да са готови само за няколко минутки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар