Пълнени чушки на фурна с бял сос

ГеновеваГеновеваЧирак65115195
01/08/2019
"Не само днес, но всеки ден бихме хапвали пълнени чушки на фурна с бял сос, само да има кой да ни ги приготвя "
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 681
  • Преглеждания за месеца595
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, изтърбушат и се надупчват. Морковът, лукът и 1 чушка се нарязват на дребно. В тиган се слага мазнината и се сгорещява. Слагаме лукът да се запържи, след това добавяме моркова и чушката, запържваме и тях.

След това добавяме измит и почистен ориз и запържваме и него. Добавяме и червения пипер. Разбъркваме и слагаме единия домат и вода около половин чаша. Когато водата се изпари, слагаме кайма, разбъркваме добре, за да се смесят с ориза, и овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и магданоз.

Пълним чушките една по една, като всяка след това я потапяме в брашно, за да не излезе плънката после. Редим в тава, посоляваме отгоре и режем другия домат отгоре. Покриваме чушките с вода и печем във фурната до готовност.

Ако искате, може да обърнете чушките, след като се запекaт от едната страна. Докато се пекат чушките, си приготвяме сос. В дълбока тенджера слагаме 2 с.л. олио и като се сгорещи, запържваме брашното за около 2 минути.

След това добавяме малко студена вода и бъркаме, след това разбитото кисело мляко и заквасена сметана към него и бъркаме енергично. Като се сгъсти сосът, добавяме жълтъците, като ги разбиваме с вилица предварително, разбъркваме и оставяме да се досгъсти сосът за още 2 минути.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Сервираме чушките топли, като отгоре ги поливаме с топлия сос. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар