Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с гъби, лук и чушки

Свинска кавърма с гъби, лук и чушки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свинска кавърма с гъби, лук и чушки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И не забравите да отопите сосчето накрая, че то е най-вкусно"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 3 глави
  • гъби - 200 г
  • чушки - 3 бр. жълти
  • червено вино - 4 с.л.
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и нарязано на кубчета. В съд поставяме олиото, изчакваме да се загрее и прибавяме самото месо.

Запържваме добре и отстраняваме. В същия съд поставяме нарязаните чесън, лук, пипер и накрая гъби.

Накрая добавяме доматено пюре и подправките. Оставяме така за около 4-5 минути и отново връщаме и добавяме червеното вино.

Оставяме така, докато заври, слагаме капак и оставяме да ври до готовност на месото.

Сервираме кавърмата, докато е още топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: