Содени мекици на баба

Мария ДоеваМария Доева
Новак
9
23
34
2
29/07/2019
"Ние, разбира се, даваме точната рецепта, но само от вас ще зависи дали ще ги направите като бабините "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 831
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и от него правим кладенче. В кладенчето изсипваме киселото мляко, в което предварително сме разтворили содата. Добавяме също захарта и солта, и от продуктите замесваме гладко тесто.

Оставяме се отпочине за 20-30 минути, след което го разточваме и ги нарязваме. Тестото го пържим от двете страни до готовност в загрято олио.

Готовите изпържени мекици можем да ги съчетаем с най-различни видове домашно сладко или сирене.

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
24.00 лв.
18.48 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар