Содени мекици на баба

29/07/2019
Мария Доева
отМария ДоеваНовак91
"Ние, разбира се, даваме точната рецепта, но само от вас ще зависи дали ще ги направите като бабините "
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и от него правим кладенче. В кладенчето изсипваме киселото мляко, в което предварително сме разтворили содата. Добавяме също захарта и солта, и от продуктите замесваме гладко тесто.

Оставяме се отпочине за 20-30 минути, след което го разточваме и ги нарязваме. Тестото го пържим от двете страни до готовност в загрято олио.

Готовите изпържени мекици можем да ги съчетаем с най-различни видове домашно сладко или сирене.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар