Арабска супа с коприва

25/07/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листните зеленчуци се бланшират в солена вода, мият се със студена вода и се отцеждат.

Пилешки гърди се варят в бульона, оставят се врат около 10 минути. Месото се изважда, а бульонът се прецежда.

Лукът и чесънът се наситняват. Морковите и целината се режат на пръчици. Маслото се разтопява в тенджера и в него се задушават лука, чесъна, морковите и целината. Добавя се бульон и супата се оставя на слаб огън за около 20 минути.

Пилешкото месо се отделя от костта и се нарязва на парчета. Заедно с бланшираните зеленчуци се добавя към бульона. Овкусява се със сол, черен пипер, лимонов сок и лимонена кора.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар