Арабска супа с коприва

25/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листните зеленчуци се бланшират в солена вода, мият се със студена вода и се отцеждат.

Пилешки гърди се варят в бульона, оставят се врат около 10 минути. Месото се изважда, а бульонът се прецежда.

Лукът и чесънът се наситняват. Морковите и целината се режат на пръчици. Маслото се разтопява в тенджера и в него се задушават лука, чесъна, морковите и целината. Добавя се бульон и супата се оставя на слаб огън за около 20 минути.

Пилешкото месо се отделя от костта и се нарязва на парчета. Заедно с бланшираните зеленчуци се добавя към бульона. Овкусява се със сол, черен пипер, лимонов сок и лимонена кора.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар