Заек по мераклийски

31/07/2019
"С мерак приготвен, с апетит изяден - това накратко е рецептата за този вкусен заек "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете костилките на сливите, смесете ги със стафидите, залейте ги с коняк и ги оставете да престоят 3-4 часа, като ги разбърквате от време на време.

Нарежете заека на парчета, натрийте ги със сол и черен пипер и заедно с оформените на кубчета пушени гърди ги изпържете в сгорещеното олио, докато се зачервят от всички страни.

Извадете ги и в същата мазнина изпържете ситно нарязания лук до прозрачност, след което върнете месото и прибавете бланшираните и обелени главички арпаджик, сини сливи, стафидите и горчицата.

Похлупете съда и задушавайте ястието на тих огън около 50 мин., като малко преди да го свалите от огъня, налейте виното и поръсете с черен пипер задушения заек. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар