Кайзер питки

24/07/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак583
"И нищо да не им сложите, пак ще имат великолепен вкус, който дълго ще помните "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в млякото и се добавя захарта. Оставя се за 10 минути да шупне.

Маслото се реже на кубчета и се смесва с пресято брашно и солта. Прави се кладенче и се изсипва маята и яйцето.

Омесва се гладко тесто, покрива се и се оставя да втасва за 1 – 2 часа, докато увеличи обема си. Тестото се разточва и се навива на руло.

Рулото се реже на 12 еднакви парчета, от които върху набрашнена повърхност се оформят питки. Покриват се и се оставят за 30 минути.

Жълтъкът се разбива с една сушена лъжица вода и питките се намазват. Отгоре се поръсват със сусам.

Пекат се около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар