Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Паниран шницел по немски

Паниран шницел по немски

Паниран шницел по немски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Учените са на мнение, че този паниран шницел по немски е основната причина да си отворите втора студена бира"

Необходими продукти

  • телешко месо - 800 г
  • масло - 40 г
  • сол
  • черен пипер
  • панировката
  • брашно - 4 с.л.
  • грис - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на шницели, които се начукват леко от двете страни, посоляват се, поръсват се с черен пипер, овалват се в брашното и след това – в гриса.

Оставят се да отлежат малко, потапят се в разбитите яйца, а след това в галета, и се изпържват в малко гореща мазнина.

Шницелите се изваждат в топла чиния и върху тях се слага по една плочка масло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: