Пияни пържоли

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k626
24/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пържоли с опияняващ вкус и аромат, който ще ви накара да се размечтаете да имате поне два стомаха"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. свински, от врат
  • мас - 2 с.л.
  • лук - 3 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • хляб - 3 филии, черен
  • бульон - 2 ч.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се посоляват и поръсват с черен пипер. Изпържват се в предварително сгорещената мас. Изваждат се и се оставят на топло.

В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук, а след това брашното. Средата на филиите хляб се натрошава, залива се с бульона и бира и се прибавя към запръжката.

Слагат се дафиновите листа и скилидките чесън, нарязани на половинки. Отгоре се слагат пържолите и се оставят да врат на слаб огън.

Малко преди съдът да се дръпне от огъня, се прибавят кимионът и лимоновата кора, настъргана на ситно ренде.

Свинските пържоли се сервират в затоплени чинии, като се заливат с получения при готвенето сос, който е предварително пасиран и прецеден.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: