Начин на приготвяне
Маята разтворете в хладка вода, добавете я към брашното, киселото мляко, яйцето, олиото, захарта и солта, замесете средно меко тесто и го ударете 30 пъти в масата, за да втаса по-бързо.
Тестото е готово, когато при натискане с пръст върху него не остава дупка, тогава го разделете на 3 равни топки, от които разточете 3 много тънки кори, намажете първата с разтопен маргарин и поставете отгоре ѝ една върху друга останалите, като отново ги мажете с маргарина.
Подредените по този начин кори разрежете на 4 равни части, всяка четвъртинка пък нарежете на 3 или 4 триъгълника, завийте всеки като кифлички и ги подредете несиметрично в тава, предварително намазана с олио.
Питата оставете да втасва, докато запълни тавата на широчина и височина, намажете я с жълтъка, разбит с няколко капки олио, поръсете я със сусам и я печете 30 мин. в умерена фурна.