Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита лападена баница

Вита лападена баница

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ако обичате зеленини, бързо спретнете една вита баничка с лапад"

Необходими продукти

  • лапад - 500 грама
  • кори за баница - 500 грама
  • сирене - 350 грама
  • яйца - 2 броя
  • праз - 1/2 стрък
  • олио
  • джоджен
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада и го бланширайте за кратко в подсолена вряща вода - колкото да промени цвета си. Извадете и го отцедете от водата, нарежете го.

Задушете наситнения праз, прибавете към него лапад и задушавайте още 2-3 минути.

Охладете сместа и прибавете към нея джоджена и яйцата, разбъркайте енергично.

Вземете 2 кори за баница и посипете с плънката. Поръсете ги с натрошено сирене и малко олио. Навийте внимателно на руло.

Намазнете тава с малко олио и завийте рулото на охлюв. Процедирайте по същия начин и с останалите кори, като всяко следващо руло навивате около предишното.

Сложете парченца масло върху витата баница. Включете фурната на 180 градуса и печете баницата до готовност.

Витата лападена баница е много вкусна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: