ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Домашно стерилизиран шаран по габровски

Домашно стерилизиран шаран по габровски

Домашно стерилизиран шаран по габровски
Снимка: Атанаска
16/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
260 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • шаран - 3 кг
  • домати - 1 кг
  • оцет - 1 ч.ч, 6 % - ов
  • олио - 1 ч.ч.
  • дафинови листа - 3 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете обелените и оформени на кубчета домати.

Посолете почистения, измит и нарязан на парчета шаран.

Наредете парчета риба в голяма тенджера, като между тях слагате от изпържените домати.

Залейте всичко с олиото и оцета, добавете дафиновите листа и зърната черен пипер и варете 40 мин.

Свалете от огъня, когато е готово, наредете го в буркани, които затворете с капачки, и ги стерилизирайте най-малко 2 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: