Панирани топени сиренца с боровинково сладко

Илияна ДимоваИлияна ДимоваЕнтусиаст13931269
23/07/2019
"Сега разбрахте ли защо пазим онова бурканче с боровинково сладко толкова ревностно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • топено сирене - 8 бр. триъгълници по 140 г
  • галета - 4 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • царевичен корнфлейкс - 2 с.л. натрошен
  • яйца - 1 бр. голямо, прясно
  • куркума
  • сол
  • Още
  • царевично брашно
  • олио
  • сладко от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На топените сиренца махаме опаковките. В чиния приготвяме сухите съставки за панировката, като смесваме галета (4 с.л.), царевично брашно (3 с.л.), царевичен корнфлейкс (2 с.л.) и разбъркваме хубаво.

В купичка счукваме яйцето (1 бр.) и разбиваме добре с щипка сол и малко куркума (подправка). Голяма чиния наръсваме с царевично брашно. Всяко триъгълно сиренце, овалваме първо в сухата панировка, после в яйцето и отново в панировката.

Слагаме в чинията с царевичното брашно. Когато са готови всички сиренца, ги оставяме в хладилник за няколко минути и после, изпържваме в умерено нагрято олио от всички страни до леко златисто.

Готовите сиренца изваждаме на решетка, да се отдели излишната мазнина от пърженето. Сервираме панираните топени сиренца с боровинково сладко за предястие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар