Точен спаначник

08/08/2019
"Признаваме ви за майстори, когато станете рано-рано, за да изненадате домашните с ароматен точен спаначник "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете почистения, измит със студена вода, отцеден и ситно нарязан спанак в ¼ от маслото и малко вода и след като се охлади, го разбъркайте с натрошеното сирене и кисело мляко.

От двойно пресятото брашно, солта, олиото, оцета и водата омесете тесто и разточете от него 5 кори.

Наредете ги последователно в намаслена тава, като ръсите всяка с разтопено масло и спаначена плънка, а най-горната намажете само с масло.

Нарежете спаначника на ромбове или на квадрати, залейте го с останалото масло и го сложете да се пече в умерена фурна, докато леко се зачерви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна Сакалийска
Изглежда страхотно
Ще изпробвам рецептата
1
0