Бурания със спанак и ориз

30/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете на слаб огън в олиото и малко вода накълцания лук заедно с почистения, измит и ситно нарязан спанак и 2-3 щипки червен пипер.

След 5-6 мин. залейте с 300 мл вряща вода и когато заври, прибавете ориза и оставете всичко да се вари на слаб огън.

Когато поставеният ориз стане готов, преди да свалите ястието от огъня, го наръсете с черен пипер и със ситно нарязания магданоз.

Залейте готовата бурания с кисело мляко, подлучено със счукания чесън и запърженото с останалия червен пипер масло, и я поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар