Печено панирано пиле

10/08/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • галета - 4 с.л. с филирани бадеми
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното и добре измито пиле нарежете на порции, подсушете ги и ги наръсете със сол и черен пипер.

Разбийте яйцата, оваляйте в тях напудрените обилно с брашното и галета парчета месо и ги изпържете в силно сгорещеното олио за 2-3 мин., докато се зачервят.

В йенска тенджера подредете панираните пилешки порции една върху друга, залейте ги с останалото олио и похлупете съда.

Изпечете ястието в умерена фурна около 45 мин. и го поднесете горещо с гарнитура от варен ориз или картофи. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар