Начин на приготвяне
Начупеният на розички и измит карфиол се вари за 5 минути в подсолена вода, след което се облива със студена вода, оставя се да се отцеди.
В купа се смесват царевично брашно, сол, черен пипер, къри. Количеството на подправките може да се промени според вкуса на всеки. Към тях се прибавят бирата и разбитите яйца.
Бърка се до получаването на паста за паниране. При нужда тя може да се коригира с малко вода, ако е много гъста, или с още брашно, ако ви се вижда твърде рядка.
После потапяме всяко едно карфиолче в сместа и пържим в загрято олио до златисто. Изваждаме така приготвеното фалшиво пилешко от карфиол върху хартия, за да отнеме излишната мазнина.
Това фалшиво панирано пилешко от карфиол е идеално мезе за бира. То е и алтернатива на месото за вегетарианците.
Коментари