Мариновани свински ребърца с печен боб на фурна

Янка ГорановаЯнка ГорановаНовак
10/08/2019
"Където и да отидете, каквото и да опитате - каже ли някой свинско с печен боб - сърцето се разтапя "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 1 кг
  • червен боб - 1 консерва
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - ½ глава
  • кетчуп - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • олио
  • За маринатата
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • соев сос - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • дафинови листа - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съставките за маринатата се смесват в купа, като дафиновите листа се начупват, а магданозът се нарязва на ситно.

Ребърцата се нарязват, като се отделят едно от друго, и престояват в маринатата около 2 часа.

Бобът, кетчупът, горчицата, сос Уорчестър, нарязаната на дребно червена чушка, настърганият лук, кафявата захар, оцетът и кимионът се поставят в купа. Сместа се разбърква добре и се изсипва в намазнена тава.

Отгоре се подреждат нарязаните на филийки домати. Върху тавата се поставя решетка, а върху нея се подреждат ребърцата.

Пекат се 10 минути в силно сгорещена фурна, след това се намалява до 200 градуса и се пекат още 20 минути. Ребърцата се обръщат от другата страна и се пекат още 15 минути.

Бобът се сервира като гарнитура към ребърца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар