Начин на приготвяне
Нарежете телешкото на ситни парченца и го запържете в част от маслото. Когато се запържи равномерно от всички страни добавете малко вода и го задушете на тих огън.
Изплакнете ориза няколко пъти обилно със студена вода, а после го сварете за 10-15 минути до полуготовност. Нарежете лука на ситно, а зелените домати на филийки.
В малко масло запържете първо лука и щом омекне, го добавете към ориза, разбъркайте и изсипете всички при телешкото месо. Смесете добре и подправете със сол и черен пипер.
В останалото масло добавете зелените домати и ги изпържете.
В подходяща тавичка наредете един ред от зелените домати, покрийте отгоре с телешкото месо и завършете с още един ред зелени домати.
Запечете мусаката в предварително загрята умерена фурна. Залейте с разбитите яйца, кисело мляко и брашно и върнете да се запече със заливката мусаката. Преди сервиране поръсете с магданоз.