Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Виенско пикантно зеле

Виенско пикантно зеле

Виенско пикантно зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • зеле - ¼ глава
  • лук - 2 глави
  • хляб - 1 филия, ръжен
  • брашно - ½ с.л.
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • ким - ½ ч.л.
  • захар - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете олиото в тенджера и изпържете захарта, докато покафенее.

Прибавете лука, нарязан на ситно, и след като омекне, добавете накълцаното много на дребно зеле.

Натрошете хляба, размесете го с кима, сол и ½ ч. ч. вряла вода и го сипете при зелето.

Похлупете тенджерата и оставете ястието да ври на тих огън, като от време на време доливайте вряла вода, докато зелето се свари.

Тогава оставете да изври водата и като започне да се пържи, добавете брашното, бъркайте 1 мин. и разредете с малко гореща вода.

Подправете ястието с оцета, за да добие пикантен вкус.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: