Жълт фасул с телешко

16/08/2019
"Ако спазвате точно рецептата, няма да има нужда след това да миете чиниите, защото ще бъдат направо облизани "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 400 г
  • жълт фасул - 800 г
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 5 глави, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаното на хапки телешко месо в силно загрятата мазнина, сипете обеления и накълцан лук, задушете го 3-4 мин. под капак, след което налейте малко вода и задушавайте, докато телешкото омекне.

Почистете боба и картофите, измийте ги, нарежете ги на парчета и ги добавете при месото, поръсете с червения пипер и сол и черен пипер на вкус и гответе ястието на тих огън, докато стане готово.

След това го наръсете с брашното и ¾ от ситно нарязания магданоз, за да се сгъсти, и след 5-6 мин. го свалете от огъня.

Поръсете готовото ястие с останалия магданоз и го поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар