Начин на приготвяне
Почистете добре боба и го залейте с 3 литра студена вода. Оставете го да заври. Когато кипне, намалете котлона и варете на слаб огън като от време на време отпенвате.
Когато бобът се свари и омекне се претрива през гевгир и се връща обратно при бульона.
Загрейте мазнината и запържете в нея наситнения лук. Когато лукът омекне добавете брашното и също го запържете. Разредете получената каша с половин чаена чаша гореща вода и при непрекъснато разбъркване ги добавете при бобеното пюре.
Натрошете ореховите ядки на ситно заедто с чесъна, и ги смесете с подправките. Добавете и почистената от семки люта чушка и подправете с тях бобената кремсупа. Сложете сол на вкус.
Върнете сместа на котлона докато кипне, после веднага я отстранете от там. Поднесете кремсупата гореща.