Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Боб чорба»Кремсупа от червен боб

Кремсупа от червен боб

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Кремсупа от червен боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Ще останете очаровани от вкуса на тази супичка"

Необходими продукти

  • боб - 250 г червен боб
  • лук - 150 г
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 бр. люта чушка
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • шафран - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре боба и го залейте с 3 литра студена вода. Оставете го да заври. Когато кипне, намалете котлона и варете на слаб огън като от време на време отпенвате.

Когато бобът се свари и омекне се претрива през гевгир и се връща обратно при бульона.

Загрейте мазнината и запържете в нея наситнения лук. Когато лукът омекне добавете брашното и също го запържете. Разредете получената каша с половин чаена чаша гореща вода и при непрекъснато разбъркване ги добавете при бобеното пюре.

Натрошете ореховите ядки на ситно заедто с чесъна, и ги смесете с подправките. Добавете и почистената от семки люта чушка и подправете с тях бобената кремсупа. Сложете сол на вкус.

Върнете сместа на котлона докато кипне, после веднага я отстранете от там. Поднесете кремсупата гореща.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: