Пуйка с ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пуйка с ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • пуйка - 1 бр. млада пуйка (2 кг)
  • ябълки - 1.5 кг сладки
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 30 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуйката и я подсушете отвън и отвътре. Натрийте я добре със сол, черен пипер отново и отвън и отвътре.

Сложете овкусенета пуйка в тавичка с гърба отдолу, залейте с разтопеното масло и 1 ч.ч. гореща вода и печете до готовност в умерена фурна.

От време на време поливайте месото със соса от печенето и периодично обръщайте пуйката за да се изпече равномерно от всички посоки.

Когато пуйката се изпече я извадете от тавата и я приберете на топло. В тавата заедно със соса от печенето наредете ябълките, предварително измити, подсушени и почистени от сърцевината. Поръсете ги с пудра захар и печете до омекване.

Сервирайте пуешкото месо с гарнитура от печени ябълки и поръсено с магданоз.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: