Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастинер със зрял фасул

Пастинер със зрял фасул

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пастинер със зрял фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • овнешко месо - 600 г
  • боб - 200 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 250 г
  • олио - 8 - мл
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре боба и то залейте със студена вода, колкото да го покрие. Оставете го да се накисва 1 час.

Излейте водата, залейте отново със студена вода и варете до омекване на зърната.

Сварения боб го прецедете и запазете бульона от варенето.

Нарежете месото на кубчета, отстранете тлъстините и го запържете с 2/3 от олиото. Когато месото се запържи добре от всички страни налейте малко от бульона от боба и намалете котлона.

Задушавайте месото на тих огън. В отделен съд запържете лука.

Около половин час преди месото да стане готово добавете към него лука, сварения боб и от подправките на вкус. Разбъркайте и допечете яденето на умерена фурна.

Преди поднасяне наръсете с магданоз.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: