Леща чорба по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
178
2
15/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 779
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • леща - 1 в.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр. малък
  • червен пипер - 1 непълна ч.л.
  • сол - 2 ч.л. или на вкус
  • вода - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте лещата.

Преместете в подходяща малка тенджера, сипете вода, която да покрива добре лещата (2 пръста вода над лещата) и сложете на котлона да заври.

След като заври около 5 минути, прецедете и изхвърлете водата, а лещата преместете в друг съд или използвайте друг подходящ съд, в който сте загрели олиото и запържете наситнения лук и морков.

Сипете лещата, червения пипер и солта, долейте водата и оставете супата от леща да покъкри около 20 - 30 минути.

Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
22.50 лв.
Виж ››

Вълшебна емайлирана тенджера с цветна декорация, в която със сигурност се приготвят най-вкусните супи на света.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар