Начин на приготвяне
Приготвяме кюфтенцата, като към каймата слагаме нарязан лук кромид (1/2 от лука), кимион, черен пипер, наситнен пресен магданоз и галета (1 с.л.). Яйцето разбиваме с щипка сол и малко от него, прибавяме към каймата, а другата част от яйцето, заделяме за застройката.
Каймата омесваме добре и правим от нея кюфтенца, които обилно овалваме в брашно. В тенджерка наливаме олио (4 с.л.) и в него запържваме кюфтенцата. После прибавяме другата половина нарязан кромид лук.
Ръсваме черен пипер на вкус и пушен червен пипер (1/2 ч.л.). Слагаме малко чубрица и наливаме топла вода (1 л и 500 мл). Когато заври супата, слагаме и измитият ориз.
Варим до готовност на кюфтенцата, лука и ориза. Посоляваме на вкус. Може да се наложи да долеем топла вода.
Сварената оризова супа застройваме с яйцето, смесено с кисело мляко и малко лимонена киселина. Поръсваме с наситнен пресен магданоз.