Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова супа»Оризова супа с кюфтенца

Оризова супа с кюфтенца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Оризова супа с кюфтенца
Снимка: Илияна Димова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • кайма - 250 г.
  • лук - 1 бр. кромид
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер пушен - 1/2 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • галета - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
  • лимонена киселина
  • брашно - за кюфтенцата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме кюфтенцата, като към каймата слагаме нарязан лук кромид (1/2 от лука), кимион, черен пипер, наситнен пресен магданоз и галета (1 с.л.). Яйцето разбиваме с щипка сол и малко от него, прибавяме към каймата, а другата част от яйцето, заделяме за застройката.

Каймата омесваме добре и правим от нея кюфтенца, които обилно овалваме в брашно. В тенджерка наливаме олио (4 с.л.) и в него запържваме кюфтенцата. После прибавяме другата половина нарязан кромид лук.

Ръсваме черен пипер на вкус и пушен червен пипер (1/2 ч.л.). Слагаме малко чубрица и наливаме топла вода (1 л и 500 мл). Когато заври супата, слагаме и измитият ориз.

Варим до готовност на кюфтенцата, лука и ориза. Посоляваме на вкус. Може да се наложи да долеем топла вода.

Сварената оризова супа застройваме с яйцето, смесено с кисело мляко и малко лимонена киселина. Поръсваме с наситнен пресен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: