Марината за поливане на месо

19/08/2019
"Каквото и да решите да готвите, винаги е добра идея първо да мариновате месото "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • риган - 1 с.л. сух, стрит
  • чубрица - 1 с.л. суха, стрита
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата, оцета и олиото, добавете ситно нарязания лук, счукан чесън и сипете дафиновия лист, ригана, чубрицата, лютия пипер и солта.

Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар