Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Лесна агнешка супа с лапад

Лесна агнешка супа с лапад

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148572563210
Лесна агнешка супа с лапад
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
13/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 300 г без кост
  • зелен лук - 2 стръка
  • лапад - 150 г замразен
  • домати - 1 бр.
  • фиде
  • джоджен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 щипка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо и нарязваме на малки парченца.

В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и като се нагрее леко, слагаме да запържим агнешките хапки. Ръсваме черен пипер и слагаме почистен, измит и нарязан ситно зелен лук (2 стръка).

Ръсваме щипка червен пипер и наливаме топла вода. Сваряваме хубаво агнешкото месо и тогава прибавяме наситнен лапад (предварително размразен) и фиде, количество на вкус.

След 5 минути слагаме и нарязани джоджен, магданоз и белен и нарязан ситно домат.

Посоляваме и варим още няколко минути, като при необходимост, доливаме топла вода.

Супата застройваме с разбит жълтък (1 бр.пресен), кисело мляко (1 к.ч.) и брашно (1 ч.л.), като към тях наливаме по малко от супата, докато се изравнят температурите и тогава изливаме застройката в цялото количество агнешка супа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: