Начин на приготвяне
Измиваме агнешкото месо и нарязваме на малки парченца.
В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и като се нагрее леко, слагаме да запържим агнешките хапки. Ръсваме черен пипер и слагаме почистен, измит и нарязан ситно зелен лук (2 стръка).
Ръсваме щипка червен пипер и наливаме топла вода. Сваряваме хубаво агнешкото месо и тогава прибавяме наситнен лапад (предварително размразен) и фиде, количество на вкус.
След 5 минути слагаме и нарязани джоджен, магданоз и белен и нарязан ситно домат.
Посоляваме и варим още няколко минути, като при необходимост, доливаме топла вода.
Супата застройваме с разбит жълтък (1 бр.пресен), кисело мляко (1 к.ч.) и брашно (1 ч.л.), като към тях наливаме по малко от супата, докато се изравнят температурите и тогава изливаме застройката в цялото количество агнешка супа.